Flexibilita a flexikurita pracovného trhu - Ďurechová, Mária
Koncom roku 2006 Európska komisia vydala tzv. Zelenú knihu o pracovnom práve. Legislatíva a adaptácia na nové podmienky v členských štátoch EÚ. Zavedením spoločných zásad prostredníctvom spojenia flexibility a istoty pre zamestnancov i zamestnávateľov sa dokáže európsky trh vyrovnať s problémami, ktoré priniesla globalizácia. Flexikurita je komplexný prístup k politike pracovného trhu, zmluvných vzťahov a zmien na pracovnom trhu.