Manažérska a podnikateľská etika - Jemala, Ľubomír
Za jednu z rozhodujúcich príčin súčasnej svetovej finančnej a hospodárskej krízy sa považuje morálny úpadok, ktorý spôsobilo morálne a etické zlyhanie vodcov, manažérov a podnikateľov takmer vo všetkých odvetviach ekonomiky a spoločnosti vrátane mocenskej. Ekonómiu a manažment je nevyhnutné opäť prepojiť s etikou a morálkou. Vedecký základ tejto integrácie je vo svete rozpracovaný, za prepojenie ekonómie a etiky sa udeľovala Nobelova cena.