Hodnotenie efektívnosti stavebného podniku - Kostková, Albína, 1951-
Vymedzenie pojmu efektívnosť. Analýza úrovne výrobného procesu. Analytické ukazovatele efektívnosti a účinnosti. Analytické ukazovatele náročnosti. Rentabilita nákladov. Analýza efektívnosti na základe porovnávania dynamiky vstupov a výstupov. Zisk ako absolútny ukazovateľ efektívnosti. Návrh opatrení na zvýšenie efektívnosti v podniku.