Metafora v slovenskom a ruskom politickom diskurze - Dulebová, Irina
Politická lingvistika a metafora v slovenskom a ruskom politickom diskurze. Analýza používania metafor v politickej komunikácii. Kognitívna a estetická funkcia metafory. Metaforické modely v politickej reči. Národné a kultúrne tradície. Metaforická štruktúra základných pojmov danej kultúry.