Vývojové trendy v krytí rizík cestovných kancelárií - Majtánová, Anna
Cestovanie je v súčasnosti neoddeliteľnou súčasťou životného štýlu každého človeka. Objektívnou reakciou na rozširovanie cestovania je i rastúci počet subjektov zaoberajúcich sa službami spojených s cestovaním - „cestovné kancelárie a cestovné agentúry“. Medzi základné riziká podnikania cestovných kancelárií je jej úpadok alebo nedodržanie dohodnutých služieb z dôvodu insolventnosti. Analýza možnosti ochrany spotrebiteľa pri využívaní služieb cestovných kancelárií. Aplikácia teoretického i praktického uplatňovania Smernice Rady Európy o organizovanom cestovnom ruchu, organizovaných dovolenkových pobytoch a organizovaných zájazdoch č. 90/314 /EHS vo vybraných krajinách Európskej únie. Vývojové trendy v tomto poistení, jeho implementácia do systému, využívanie v praxi a uplatnenie vo vybraných krajinách Európskej únie.