Súčasná energetická situácia na Slovensku a možnosti podpory financovania obnoviteľných zdrojov energií - Pétrová, Rozália
Energetická nezávislosť EÚ. Slovensko je chudobné na vlastné energetické zdroje, takmer 90 percent primárnych energetických zdrojov, vrátane jadrového paliva, zabezpečuje nákupom mimo teritória vnútorného trhu EÚ. Nová šanca v obnoviteľných zdrojoch energie. Energetická situácia na Slovensku v oblasti využívania OZE. Štátna podpora OZE. Financovanie projektov zameraných na OZE. Banky komerčné, podporné programy EÚ.