Prístupy poisťovníctva k environmentálnemu poisteniu v globalizačnom procese - Romančíková, Eva
Životné prostredie je verejný statok a preto je možné poškodenie životného prostredia chápať ako negatívnu externalitu, ktorá zaťažuje spoločnosť ako celok. V súčasnosti sa radí problematika potreby ochrany životného prostredia medzi globálne problémy, ignorovanie ktorých môže mať nedozierne následky pre život na našej planéte. Poisťovníctvo má v tomto procese svoje nezastupiteľné miesto.