Základné prejavy globálnej nerovnováhy v súčasnej svetovej ekonomike - Kotlebová, Jana, 1969-
Prejavy globálnej nerovnováhy. Vonkajšia ekonomická rovnováha posudzovaná podľa tzv. výmenných relácií (terms of trade). Terms of trade pri tovaroch v hlavných skupinách krajín sveta. Vývoj bežného účtu platobnej bilancie v hlavných skupinách krajín. Vývoj úspor v hlavných skupinách krajín. Vývoj investícií v hlavných skupinách krajín sveta.