Medzinárodné utečenecké právo a nelegálna migrácia - Pyteľová, Klaudia, 1985-
Vymedzenie pojmu cudzinec. Sloboda pohybu a pobytu. Migračné právo. Nedotknuteľnosť suverenity štátov. Medzinárodné utečenecké právo. Obchodovanie s ľuďmi a nelegálne prekračovanie štátnych hraníc.