Vplyv prílevu priamych zahraničných investícií na regionálny rozvoj a zvýšenie konkurencieschopnosti Slovenska - Pétrová, Rozália
Charakteristiky PZI. Determinanty prílevu PZI na úrovni štátu a regiónu, vplyv PZI na regionálny rozvoj a makroekonomické ukazovatele SR. Analýza súčasného stavu investičného prostredia Košického a Prešovského regiónu, výhody a nevýhody oboch regiónov. Prílev PZI a súčasná hospodárska kríza. Návrhy a odporúčania na zvýšenie konkurencieschopnosti regiónov Slovenska.