Konkurencieschopnosť a inovačná aktivita podniku - Hičák, Štefan, 1983-
Konkurencieschpnosť, inovácia - pojmy, teoretické východiská. Faktory ovplyvňujúce konkurencieschopnosť. Súčasný stav v Slovenskej republike, dôvody slabej inovatívnosti firiem. Vývoj počtu podnikov a neziskových inštitúcií. Nízke verejné výdavky na výskum a vývoj - hlavný dôvod nízkej výkonnosti Slovenska v oblasti inovácií.