Zvyšovanie konkurencieschopnosti EÚ prostredníctvom všeobecného ekonomického vzdelávania - Novák, Jaromír, 1978-
Ľudské zdroje ako významný pilier konkurencieschopnosti každej ekonomiky. Produktivita ľudských zdrojov determinovaná vzdelanostnou úrovňou. Sociálna politika Európskej únie a ekonomické vzdelávanie. Ekonomické vzdelávanie v Slovenskej republike v súčasnosti. Žiadúca podoba všeobecného ekonomického vzdelávania.