Vplyv verejnej voľby a jej opodstatnenie pri tvorbe daňového systému - Zubaľová, Alena, 1959-
Tvorba daňového systému a skúmanie zmien daňového práva. Existujúce daňové systémy. Tvorba zmien z pohľadu histórie, očami ekonómov. Názory expertov a vplyv verejnej voľby na daňové systémy. Dosahovanie súladu medzi zámerom a skutočnosťou v podmienkach demokratického riadenia.