Niektoré aspekty hospodárskej politiky v podmienkach globálnej krízy - Bracjun, Anatolij
Premena pôvodnej finančnej krízy v USA na globálnu celosvetovú krízu smerujúcu k sociálnej kríze. Spoločné hľadanie východiska z krízy na pôde OSN. Najpesimistickejšia prognóza vývoja súčasnej krízy. Predpoklad nového modelu globálneho ekonomického systému. Najdôležitejšie procesy určujúce nový poriadok vo svetovej ekonomike.