Postavenie ázijských hospodárskych centier vo vzťahu k Európskej únii - Malík, Marek
Analýza súčasných vzťahov EÚ s najvýznamnejšími ázijskými hospodárskymi centrami v kontexte súčasných geopolitických a hospodárskych globálnych vzťahov, formovanie týchto vzťahov a vyhliadky do budúcna. EÚ si uvedomuje dôležitosť a potenciál Japonska, Číny, Indie a krajín juhovýchodnej Ázie ako najdôležitejších hospodárskych centier v Ázii, predovšetkým v otázkach obchodu a investícií.