Stochastický trojstavový model zdravotného poistenia - Škrovánková, Petra, 1981-
Zdravie ako nevyhnutná podmienka zaradenia sa do spoločnosti a dosiahnutia plnohodnotného života. Stochastický prístup pri modelovaní produktov zdravotného, ale aj nemocenského poistenia. Teória homogénnych Markovových reťazcov.