Quo vadis, potravinová legislatíva? - Kováč, Milan
Jedným z nástrojov presadzovania politiky Európskej únie je tvorba a aplikácia spoločnej komunitárnej legislatívy. Zjednocovacie procesy na normy, štandardy a následne na legislatívu majú vplyv na to, aby výrobky objavujúce sa na vnútornom trhu EÚ spĺňali určité kritériá. Zákazník by mal dostať rovnakú kvalitu výrobkov vo všetkých krajinách EÚ. Tento proces sa prejavil aj pri potravinách. Legislatívny proces je stále vo vývoji.