Iná krajina, iná tradícia, iný model - Klimovský, Daniel
Historicky sformované vzťahy v obecných a lokálnych samosprávach vzdorujú unifikácii. Autor na vybraných príkladoch predstavuje modely usporiadania vzťahov medzi základnými orgánmi obecnej samosprávy. Usporiadanie kompetencií v obci. V Európe existujú tri štandardné modely kreovania funkcie starostu. V jednej krajine môže existovať viac modelov usporiadania vzťahov medzi základnými orgánmi obecnej samosprávy. Hľadanie optimálneho riešenia.