Slováci sú naklonení pre silnú Európu - Žitňanský, Eduard
Z posledného prieskumu s názvom Eurobarometer č. 71 vyšli Slováci ako tí, čo najviac dôverujú európskym inštitúciám a členstvo v Európskej únii považujú za dobrú vec. Najvážnejším problémom je nezamestnanosť a ekonomická situácia. Došlo k miernemu poklesu pesimistických očakávaní. Slováci kladú veľký dôraz na osobné skúsenosti v porovnaní so získanými informáciami. Iba menšina Slovákov by uprednostnila, aby v rozhodovaní mali prevahu národné vlády a inštitúcie.