Teorie reálého ekonomického cyklu na pozadí metodologických východisek teórií optimáního růstu - Nedomlelová, Iva
Historické a metodologické východiská teórií optimálneho rastu. Teória reálneho ekonomického cyklu. Východzia dlhodobá makroekonomická rovnováha. Neočakávaný trvalý pozitívny šok. Doznenie šoku a nová makroekonomická rovnováha.