Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 924/2009 zo 16. septembra 2009 o cezhraničných platbách v Spoločenstve, ktorým sa zrušuje Nariadanie (ES) č. 2560/2001
Týmto nariadením sa stanovujú pravidlá pre cehraničné platby v rámci Spoločenstva s cieľom zabezpečiť rovnaké poplatky za cezhraničné platby v rámci Spoločenstva ako za platby v tej istej mene v rámci členského štátu. Vymedzenie pojmov na účely tohto nariadenia. Opatrenia na uľahčenie automatizácie platieb. Orgány zodpovedné za zabezpečenie súladu s týmto nariadením. Cezhraničná spolupráca. Sankcie. Uplatňovanie na iné meny ako euro.