Finanční krize a její dopady na pojišťovnictní - Janata, Jiří
Komerčné poistenie prijaté v celosvetovom meradle zaznamenalo v roku 2008 medziročný pokles o 2%. Rozvíjajúce sa trhy zohrávajú pozitívnu úlohu a vytvárajú protiváhu, nárast 11%. Rôznorodé výsledky krajín EÚ. Recesia a zníženie požiadaviek poistného šetrenia. Komplexnejšie projekty komerčného poistenia.