Dvadsať rokov po... - Pressburg, Adrian Peter
Obyvatelia niekdajšieho Československa si pripomínajú 20. výročie tzv. zamatovej revolúcie, ktorá ukončila štyri desaťročia komunistickej totality. Rok 1989 sa označuje ako medzník dejín s dominovým efektom v podobe zrútenia Berlínskeho múra a ukončenia studenej vojny. Bilancia uplynulých dvoch dekád v postkomunistickej strednej Európe, ktorá sa integrovala do štruktúr vyspelých krajín. Chronológia vývoja rokov 1988-1993 v Československu.