<The> profit and added value creation and development analysis of agricultural companies in selected regions in Slovakia - Miklovičová, Jana
Autori kvantifikujú výsledok hospodárenia a pridanú hodnotu prostredníctvom pyramídového rozkladu, odhaľujú faktory, ktoré pozitívne alebo negatívne vplývajú na ich tvorbu a vývoj. Pridaná hodnota je v podnikoch Bratislavského kraja viac ako 4-násobne vyššia ako v podnikoch Žilinského kraja.