Globalizace ve světle finanční a hospodářské krize - Ševčíková, Michaela
Pozitívne a negatívne prínosy globalizácie. Kapitalizmus za krízu nemôže. Zlyhanie autorít. Vznik finančných bublín. Pumpovanie financií do hospodárstva. Financovanie nominálneho aj reálneho zvyšovania dlhu verejných financií - smrtiaci nápoj pre trhovú ekonomiku. Politika slúžiaca skupinovým záujmom.