Medzinárodná arbitráž investičných sporov a dvojstranné dohody o ochrane investícií - Chovancová, Katarína
Vymedzenie zahraničných investícií. Ich základný vývoj a postupný vývoj ochrany zahraničných investícií v medzinárodnom práve. Charakteristika medzinárodných investičných sporov a klasifikácia príčin ich vzniku. Základné znaky arbitráže investičných sporov. Analýza dvojstranných dohôd o ochrane a podpore zahraničných investícií.