Německo a sebevědomí - Šonka, Jaroslav
Nemecko ako krajina, kde vznikli brutálne myšlienky o usporiadaní sveta, kde došlo ku genocíde. Špecifický vývoj Nemecka po druhej svetovej vojne. Nemecko ako jedna z partnerských krajín plánu G. Marshalla na hospodársku obnovu Európy. Špecifické vzťahy s USA a s Izraelom. Integrácia Nemecka do Európskej únie.