Curriculum vitae slovenskej krajiny - Lacika, Ján
Predkovia slovenskej krajiny. Slovenská krajina v mladších treťohorách. Slovenská krajina v pleistocéne, na jeho konci, v staršom holocéne, v strednom holocéne, na konci praveku a v staroveku, vo včasnom stredoveku, vrcholnom a neskorom stredoveku. Prvé písomné zmienky o krajine. Krajina v nepokojných časoch 16. a 17. storočia, v 18. storočí, v 19. storočí, v medzivojnovom období. Socialistická premena slovenskej krajiny. Dnešná slovenská krajina.