Európa sa ocitla v réžii korporácií - Sotník, Alexander
Za dramatický nárast nerovnosti vo svete nesie zodpovednosť globalizácia. S vytváraním jednotného európskeho trhu Európska únia už približne päťnásť rokov presadzuje ekonomickú globalizáciu. Aktívne podporuje dereguláciu obchodu na transatlantickej a globálnej úrovni. Deficit demokracie. Skutočný pohľad na nadnárodné korporácie. Narastanie ekonomickej dominantnosti veľkých spoločností.