Poplatky pod drobnohledem EK - Machala, Karel
Štúdia Európskej komisie mapovala bankové poplatky v krajinách Európskej únie. Cieľom bolo poznať štruktúru, porovnateľnosť, transparentnosť a rozptyl poplatkov v EÚ ako aj v rámci jednotlivých krajín. Následne chce Európska komisia pôsobiť smerom k zlepšovaniu konkurenčného prostredia a k zvyšovaniu transparentnosti, porovnateľnosti a k lepšej orientácii klientov v bankových cenníkoch. Doporučenia zo štúdie. Poradie štátov podľa bankových poplatkov pre retailových klientov.