Porovnanie sociálnej situácie v krajoch Slovenskej republiky - Labudová, Viera, 1958-
Porovnanie krajov Slovenskej republiky na základe charakteristík, ktoré sú späté s takým sociálnym fenoménom ako je výskyt chudoby. Pri porovnaní boli využité premenné, ktoré boli definované ako silné determinanty chudoby (miera nezamestnanosti, dlhodobá nezamestnanosť, nízka vzdelanostná úroveň obyvateľstva) a premenné, ktorých hodnoty vyjadrovali postoj domácnosti k hodnoteniu svojej finančnej situácie.