<The> Challenge of socio-economic coherence for Poland´s economic policy in context of transformation processes - Wozniak, Michal Gabriel
Špecifický znak európskeho modelu kapitalizmu, ktorý je projektovaný EÚ. Idea konkurenčnej harmónie s centrálnym riadením stratégie realizovanej podporovaním cieľov rozličných krajín EÚ a individuálnych krajín cez otvorené procedúry. Duálna koncepcia regulácie smerujúcej ku garantovaniu socioekonomickej súdržnosti v územnom nastavení strategických cieľov socio-ekonomickej súdržnostnej politiky v Poľsku 2007-2013.