Na boj s nezamestnanosťou môžu z EÚ plynúť miliardy, podmienkou sú projekty - Šipikal, Miroslav, 1976-
Nezamestnanosť v SR predstavuje jeden z najzávažnejších sociálno-ekonomických problémov. Dôsledky vstupu SR do EÚ na vývoj nezamestnanosti. Európska stratégia zamestnanosti - všetka pomoc sa poskytuje prostredníctvom konkrétnych projektov. Záležať bude na samotnom regióne, obci a občanoch, aké projekty dokážu pripraviť a následne aj realizovať a či sa pomocou nich podarí zabezpečiť zníženie nezamestnanosti.