Viete sa hrať? Optimálne rozhodovanie prostredníctvom teórie hier - Teplická, Katarína
Rozhodovacie problémy vo firme a riešenia prostredníctvom tzv. teórie hier. Teória hier prvýkrát prezentovaná Johnom von Neumannom a Oskarom Morgensternom v knihe Teória hier a ekonomické správanie (Theory of Games and Economic Behavior). Bayesov princíp rozhodovania. Laplaceovo a Savageovo kritérium rozhodovacej hry. Dokážu sa manažéri pohrať s takýmito metódami a poznajú ich vôbec?