Geografia a jej uplatnenie pri výchove odborníkov v oblasti verejnej správy a regionalistiky - Vlčková, Viera
V počiatkoch sa hospodársko-geografické vedomosti považovali za nevyhnutnú súčasť vzdelania predovšetkým komerčného inžiniera, ktorý mal vo svojej praxi najintenzívnejšie prepojenie so zahraničím. Oddelenie geografie KVSaRR na Ekonomickej univerzite v Bratislave chce aj touto cestou zdokumentovať, že napriek malému počtu pracovníkov sa významne podieľa na výchove špičkových odborníkov v celej škále ekonomických disciplín. Priblíženie vývoja predmetu „Hospodárska geografia“ na Ekonomickej univerzite od jej vzniku, po obdobie transformačných zmien slovenskej ekonomiky a teda i zmien, ktoré sa dotkli vysokoškolského štúdia na tejto univerzite.