Abraham Lincoln: 200 let od narození - Loužek, Marek
Abraham Lincoln - krátky životopis a jeho význam v histórii a v politike Spojených štátov amerických. Prezident, ktorý zvíťazil v občianskej vojne, zrušil otroctvo a upevnil USA ich federatívnu štruktúru. Za víťazstvo v občianskej vojne zaplatil životom.