Členstvo Slovenskej republiky v eurozóne - Veselovská, Stanislava, 1957-
Slovenská republika vstúpila po splnení konvergenčných kritérií od 1. januára 2009 do eurozóny. Euro sa stalo národnou menou. Problémy vzniknuté so zavedením eura v SR zvládli všetky inštitúcie, verejná správa a samospráva, podnikatelský sektor i obyvatelia dobrou pripravenosťou celého procesu.