Energy policy of European Union and Russia (in period of financial crisis): old challenges - new risks - Baláž, Peter
Význam zemného plynu pre všeobecný rozvoj svetovej ekonomiky, s aplikáciou na Európsku úniu. Hospodársky vývoj a význam energetických surovín. Energetická situácia EÚ a pozícia Ruska. Energetická stratégia EÚ a perspektívy zemného plynu. Energetická bezpečnosť, riziká.