Aktuálne otázky trhu práce Slovenska v čase krízy - Pongráczová, Eva, 1971-
Slovenský trh práce je dlhodobo v stave nerovnováhy a nezamestnanosť patrí medzi najvážnejšie problémy našej spoločnosti. Vykazujeme obrovské regionálne rozdiely, vysoký podiel dlhodobej nezamestnanosti, značný počet nezamestnaných absolventov a ľudí s nízkym vzdelaním. V dôsledku hospodárskej krízy tieto disparity sa prehlbujú, preto sa zavádzajú nové opatrenia na zmiernenie jej nepriaznivých dopadov.