Nevládní organizace v oblasti lidské bezpečnosti na pozadí (neo)liberálního řádu - Hynek, Nik
Kritické zmapovanie úlohy nevládnych organizácií v oblasti ľudskej bezpečnosti, špeciálne v humanitárnom odzbrojení. Analýza súčasného diskurzu o nevládnych aktéroch v oblasti ľudskej bezpečnosti a nového humanitarizmu a jeho kritické zhodnotenie. Koncept explicitnej bezpečnostnej doktríny, založenej na liberálnych premisiách nového humanitarizmu. Rozbor vzťahu medzi ľudskou bezpečnosťou a samotným humanitárnym odzbrojením. Využitie mäkkej moci ako prostriedku pre dosiahnutie humanitárneho odzbrojenia. Modelová krajina - Kanada.