Konkurenčná výhoda - predpoklad pre vytvorenie úspešného podniku - Pötheová, Petra
Konkurenčná výhoda je jedným z nástrojov na zabezpečenie dlhodobej úspešnosti podnikov na trhu a nástrojom na zmiernenie dopadov krízy. Konkurenčná výhoda spočíva v tom, ako vedia podniky jednotlivé aktivity využívať tak, aby podporovali jedna druhú. Schopnosti organizácie, inovácie a ľudské zdroje by mali tvoriť základ pre vytváranie konkurenčných výhod v súčasnom turbulentnom a dynamickom prostredí. Konkurenčné výhody sú v súčasnosti najmä schopnosti a znalosti organizácie.