Tržní transformace vysokoškolských institucí: různe teoretické konceptualizace - Krčmářová, Jana
Faktory podmieňujúce súčasnú trhovo orientovanú transformáciu inštitúcií zameraných na vzdelávanie a výskum. Ekonomické tlaky a ich dôsledky v živote vysokoškolských inštitúcií. Efektívne fungovanie univerzít v meniacom sa trhovom prostredí. Zachovanie akademickej prestíže univerzít.