Nekončící spor o efekty přímých zahraničních investic - Dupal, Jiří
Priame zahraničné investície ako doplnenie kapitálu. Multiplikačný efekt (crowding in efect). Pozitívny vplyv zahraničných investícií na konkurencieschopnosť a exportnú výkonnosť domácej ekonomiky. Pozitívny a negatívny vplyv priamych zahraničných investícií na platobnú bilanciu.