Aljaška - Lacková, Vladimíra
Aljaška - najväčší štát USA. Aljašské mestá. Osídľovanie Aljašky. Obyvateľstvo. Športové možnosti. Aleuty - aljašské ostrovy. Ropný priemysel. Národný park Denali. Zemetrasenie v roku 1964. Pôvodní obyvatelia Aljašky a ich problémy - nezamestnanosť, alkohol, samovraždy.