Ďalšie dejstvo veľkej hry o Afganistan - Škvrnda, František
Pokračovanie z čísla 41 tohto časopisu. V Afganistane sa zreteľne ukazuje dlhodobá kontraproduktívnosť línie zahraničnej politiky USA, ktorá trvá už viac ako 30 rokov. Dnes možno povedať, že kroky podniknuté po 11. septembri 2001 neboli ani primerané, ani efektívne. Je očividné, že postup uplatnený ozbrojenými silani USA a NATO v Afganistane terorizmus neporazí. Dva scenáre ďalšieho vývoja.