Ekológia získava na prestíži i dôležitosti banky aj z ekonomických dôvodov podporujú ochranu životného prostredia - Škriniar, Pavel, 1979-
Európske a americké banky venujú pozornosť životnému prostrediu. Spolupráca so Svetovou bankou. Prijatie zásad Equator Principles a Carbon Principles. Znižovanie nákladov a ekologická orientácia bánk. Ohľaduplnosť bánk k životnému prostrediu, "ekoúver".