Osobná integrovaná doprava znižuje o polovicu produkciu emisií - Adamčíková, Zdenka
Osobné automobily - najvyužívanejší osobný dopravný prostriedok. Snaha Európskej únie o zníženie emisií a riešenie osobnej dopravy integrovanou dopravou. Príklady riešenia osobnej dopravy v niektorých krajinách. Intermodálna doprava medzi železnicami a autobusmi. Rozširovanie železničného prepojenia s letiskami. Kombinované prestupné centrá, v ktorých sú združené viaceré formy dopravy. Cyklistické programy.