Vplyv globálnej finančnej a hospodárskej krízy na podniky a ich konukencieschopnosť - Hudáková, Ivana, 1976-
Definovanie konkurencieschopnosti a konkurenčnej výhody. Podniky prispievajú k tvorbe a udržiavaniu konkurenčnej výhody cez rozvoj ľudí, pre ktorú je prioritných 16 oblastí: starostlivý výber, istota zamestnania, vyšší plat, plná informovanosť, spoluvlastníctvo, systém odmien a bonusov, rozpätie platov, postup zvnútra, participácia, tímová práca, rozmanitosť, rozvoj zručností, symbolická rovnosť, systematické vyhodnocovanie, dlhodobá perspektíva, filozofia manažmentu. Vplyv globálnej finančnej a hospodárskej krízy na podniky. Protikrízové opatrenia v SR a V Česku.