Rodina z pohledu institucionální ekonomie - Mlčoch, Lubomír
Inštitúcia rodiny. Konkurencia medzi trhom a rodinou: vertikálna dezintegrácia rodiny. Silnejúca spätná väzba trhových tlakov a pokušenie konzumu. Závislosť rodiny na pomoci štátu. Hľadanie východísk z dichotomického sociálneho poriadku západnej civilizácie. Inštitucionálna ekonómia a most medzi mikro a makroracionalitou.