Pronatalitní populační politika už nestačí - nutností se stala komplexní rodinná politika - Kučera, Milan
Pohľad autora článku na rodinnú politiku a návrhy jej riešenia. Nutnosť prijatia širokej koncepcie rodinnej politiky. Zmeny životných podmienok mladej generácie, zníženie intenzity sobášnosti a prepad úhrnnej pôrodnosti. Okruhy rodinnej politiky. Bývanie mladých rodín. Pôrodné. Starostlivosť o deti v predškolskom veku. Prídavky na deti. Ďalšie opatrenia materiálneho a psychologického charakteru. Perspektívna koncepcia dôchodkového zabezpečenia bývalých rodičov a ostatných ľudí, ktorí sa na vytváraní demograficko-sociálneho kapitálu nezúčastnili.